Marian Veneberg, Hoofdofficier van Justitie van het Parket in Eerste Aanleg van Openbaar Ministerie BES (PEA BES), heeft in goed overleg met de Procureur-Generaal (PG) van het OM Carib aangegeven dat zij haar functie  als Hoofdofficier van Justitie (HOvJ) wil neerleggen.

De PG heeft hiermee ingestemd en op korte termijn gaat Veneberg weer aan de slag als Officier van Justitie (OvJ) bij het PEA BES. Medio februari zal Guillano Schoop, thans plaatsvervangend Hoofdofficier van Justitie Parket Eerste Aanleg Curaçao, als tijdelijke opvolger waarnemen. Tot die tijd blijft Veneberg de functie van HOvJ zoveel mogelijk waarnemen.

“Heel veel aspecten van het HOvJ-schap zijn mij (zeer) goed bevallen. De functie bood ook de gelegenheid/mogelijkheden om ‘dingen’ voor elkaar te krijgen. Daarnaast zijn er echter meerdere onderdelen van de functie die niet mijn ‘cup of tea’ zijn, en mede daarom, maar ook anderszins, veel tijd en energie kosten”, aldus Veneberg. Zij hoopt ook in de rol van OvJ de goede samenwerking zoals voorheen voort te zetten.