Vorige week zijn via sociale media grafische beelden verspreid waarop men kon zien hoe een schoolgaande jongen door een ander werd mishandeld. Het Openbaar Ministerie (OM) en het Korps Politie Curaçao (KPC) hebben hiervan kennis genomen en op basis van gedane aangifte gelijk op geacteerd. In het kader hiervan zijn twee minderjarigen aangehouden. Na te zijn verhoord door de politie zijn ze heengezonden. De zaak is nog in onderzoek.

Tevens heeft vorige week een school ook aangifte gedaan van ongepaste beelden die tijdens een online les via Zoom plots verschenen. In verband hiermee werd een minderjarige door de politie gehoord die bekende het feit te hebben begaan. Na het verhoor is de minderjarige heengezonden. Het is niet uitgesloten dat er meerdere personen bij dit feit betrokken zijn. Ook deze zaak is nog in onderzoek.

Zowel het OM als het KPC benadrukken dat dergelijk gedrag niet wordt getolereerd en dat dit consequenties kan hebben voor de daders. Door de huidige corona crisis en de beperkingen moet men erop kunnen vertrouwen dat de leerlingen veilig online hun lessen kunnen volgen. Het verspreiden van ongepaste / onzedelijke beelden is strafbaar en kan leiden tot gevangenisstraf of jeugddetentie.