Op woensdag 24 februari 2021 is op verzoek van het Openbaar Ministerie Curaçao de

36 jarige J.K. in Nederland aangehouden in het grootschalig onderzoek genaamd Themis. J.K. wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij die op Curaçao bekend staat als de “Hato shooting”.

Op 15 juli 2014 werden op de Curaçao International Airport twee personen met automatische vuurwapens doodgeschoten. Zeven omstanders op de luchthaven raakten gewond. Voor deze zaak zijn eerder 5 verdachten aangehouden. De twee schutters zijn veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen. De overige drie verdachten zijn veroordeeld tot straffen van 12, 14 en 24 jaren.

J.K. wordt betrokkenheid bij bedoelde moorden verweten. Omdat J.K. in Nederland verbleef, heeft het Openbaar Ministerie Curaçao met bevel van de rechter-commissaris Curaçao aan Nederland verzocht om zijn aanhouding en overbrenging naar Curaçao. J.K. is inmiddels overgebracht naar Curaçao en zal nog deze week aan de rechter-commissaris op Curaçao worden voorgeleid.

Themis is het onderzoek naar strafbare feiten die de afgelopen jaren in de verschillende landen van het Koninkrijk der Nederlanden en in landen daarbuiten zijn gepleegd. Speciaal voor dit onderzoek is daarom een rechercheteam geformeerd, bestaande uit leden van de politiekorpsen van Sint Maarten, Curaçao, Aruba en het Recherche Samenwerkingsteam (RST). Dit rechercheteam staat onder leiding van het Openbaar Ministerie Sint Maarten en het Openbaar Ministerie Curaçao.

Eerder hebben in dit onderzoek in november 2020 en in februari 2021 aanhoudingen plaatsgevonden.

Wie informatie heeft die het onderzoeksteam kan helpen, kan het team bereiken op de volgende telefoon/Whatsapp-nummers: +5999 521 3865 (Curaçao).

Wie liever anoniem blijft, kan informatie delen via de volgende tiplijnen (tevens Whatsapp): +5999 679 2896 (Curaçao) of +1 721 553 0561 (Sint Maarten).