Voortvluchtige Curaçaose Q.E.P aangehouden op Sint Maarten

De sinds 2013 voortvluchtige man Q.E.P. is vanochtend in Sint Maarten aangehouden. Q.E.P. is in 2018 door het Gerecht in Eerste Aanleg van Curaçao bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 18 jaar wegens gekwalificeerde doodslag, diefstal met geweldpleging met de dood als gevolg en vuurwapenbezit. 

Op 9 mei 2013 pleegde Q.E.P. en mededader S.P.L.F. een gewapende overval op de Hua Jiang Minimarket aan de Oude Caracaasbaaiweg. Bij die overval is de eigenaar van de minimarket voor de ogen van zijn vrouw en kinderen doodgeschoten. Op camerabeelden die in het nieuws en op social media massaal werden verspreid, is Q.E.P. door getuigen herkend. Een aantal dagen later is Q.E.P. Curaçao ontvlucht en sindsdien ontbrak van hem ieder spoor. Opsporingsberichten op Curaçao, Nederland en St. Kitts & Nevis resulteerden niet in een aanhouding.

Onlangs is Q.E.P. door internationale opsporingsautoriteiten gesignaleerd in Dominica, alwaar hij reeds enige tijd leefde onder een valse identiteit. Q.E.P. is door de lokale autoriteiten naar Sint Maarten uitgezet, alwaar hij is aangehouden. 

Q.E.P. wordt binnenkort naar Curaçao overgeplaatst waar hij zijn gevangenisstraf zal uitzitten.