Op maandag 9 mei 2022 is voor het Gerecht in Eerste Aanleg de inhoudelijke behandeling gestart van de strafzaak tegen vier verdachten in het onderzoek Themis. Het gaat om de 41 jarige R.L., de 37 jarige S.P., de 49 jarige C.L. en de 35 jarige A.E. die in november 2020, februari 2021 en maart 2021 op Curaçao zijn aangehouden. Drie van de verdachten zitten sinds hun aanhouding in voorlopige hechtenis. Van maandag 9 mei tot en met vrijdag 13 mei worden de strafzaken tegen hen voor het Gerecht behandeld.

De verdachten worden ervan verdacht deel te hebben uitgemaakt van een organisatie die zich de No Limit Soldiers (NLS) noemt. Het Openbaar Ministerie verdenkt de NLS ervan een crimineel samenwerkingsverband te zijn. Het samenwerkingsverband zou zich volgens de verdenkingen van het Openbaar Ministerie voor lange tijd bezig hebben gehouden met de handel in verdovende middelen en wordt verantwoordelijk gehouden voor meerdere moorden gepleegd op Curaçao, Sint Maarten en in Nederland. Andere strafbare feiten die de verdachten worden verweten en die voor het Gerecht zullen worden behandeld betreft de uitlokking van twee moorden op Sint Maarten, de uitlokking van een afpersing en witwassen.  Een van de verdachte staat daarnaast terecht voor verschillende drugsfeiten waaronder een drugstransport van 172 kilo cocaïne uit de haven van Curaçao naar de haven Le Havre in Frankrijk.

In de zaak Themis werd onderzoek gedaan naar strafbare  feiten die de afgelopen jaren in de verschillende landen van het Koninkrijk der Nederlanden en in landen daarbuiten zijn gepleegd. Speciaal voor dit onderzoek was daarom een rechercheteam geformeerd, bestaande uit leden van de politiekorpsen van Sint Maarten, Curaçao, Aruba en het Recherche Samenwerkingsteam (RST). Dit rechercheteam staat onder leiding van het Openbaar Ministerie Sint Maarten en het Openbaar Ministerie Curaçao.