De verdachte die was aangehouden voor het organiseren van een feest tijdens de kerstdagen, waardoor hoogstwaarschijnlijk meerdere personen besmet zijn geraakt met Covid-19, is voor nu in vrijheid gesteld. Hij blijft er echter ervan verdacht dat hij met het organiseren van dit feest bewust de feestgangers in gevaar heeft gebracht.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de gebeurtenissen op het feest is nog in volle gang. Er wordt op het eiland nog veel over gesproken.

Het Openbaar Ministerie wil met dit onderzoek benadrukken dat niemand de covid-maatregelen van de gezaghebber naar eigen inzicht mag én kan invullen.

Mocht iemand een feest/samenkomst willen melden waar op dat moment meer dan het toegestane aantal mensen aanwezig is, dan kan hij/zij dat melden bij KPCN via 7178000 of de anonieme tiplijn 7177251. In geval van ondernemingen, die de regels overtreden, moet gebeld worden met T&H via 7155300 gedurende kantooruren, bij een spoedsituatie in de avonduren kan gebeld worden met 7964850. Er kan ook gemaild worden naar T&H@bonairegov.com