Op vrijdag 17 maart 2023 heeft het Gerecht in Eerste Aanleg een auto verbeurd verklaard van een 31-jarige man. Daarnaast werd hij veroordeeld tot 3 weken voorwaardelijke hechtenis . Hij werd in korte tijd meerdere keren door de politie aangetroffen achter het stuur in zijn auto, terwijl hij niet was verzekerd. Daarvoor is kreeg hij geldboetes opgelegd, maar die werden niet betaald.

Omdat de man bleef rijden zonder verzekering, heeft het Openbaar Miniserie hem gedagvaard voor de strafrechter en geëist dat de auto van hem wordt afgenomen. De rechter volgde die eis.

Onverzekerd rijden is een groot probleem op Curacao. Als onverzekerden een verkeersongeval veroorzaken, kunnen mensen die benadeeld zijn hun schade niet vergoed krijgen bij een verzekeraar. Ook de veroorzaker kan of wil vaak niet betalen. Dat heeft een grote impact op het leven van de mensen die gedupeerd zijn. Op onverzekerd rijden staan hoge geldboetes. Als men herhaaldelijk onverzekerd rijdt, dan riskeert men zelfs een gevangenisstraf en het kwijtraken van de auto.  

De politie blijft de komende tijd scherp controleren op de verzekeringsplicht.