Het gezamenlijk overleg van de procureurs-generaal van het Koninkrijk (KPG) werd op dinsdag 24 oktober 2023 gehouden in Curaçao, bij het kantoor van de Procureur-Generaal van Curaçao, van Sint Maarten, van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Aanwezig waren PG Ton Maan (Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba), PG Amalin Flanegin (Aruba), en lid van het College van procureurs-generaal in Nederland PG Guus Schram. De procureurs-generaal overleggen minimaal twee keer per jaar met elkaar via een gezamenlijk overleg.

Naast de voorbereiding van het Justitieel Vierpartijen Overleg JVO houdt de KPG zich ook bezig met een aantal eigen onderwerpen die zijn opgenomen in het KPG Convenant 2018. Deze onderwerpen betreffen de coördinatie van opsporing en vervolging in (grensoverschrijdende) zaken, rechtsbijstand, bijstand alsmede de ontwikkelingen binnen de respectievelijke parketten, de onderlinge samenwerking en ontwikkeling daarvan en andere onderwerpen op het gebied van bedrijfsvoering.

Deze reis naar de Caribische deel van het Koninkrijk is voor Schram de eerste in zijn huidige functie. Hij zal ook Bonaire en Aruba bezoeken waar hij (justitiële) autoriteiten zal ontmoeten. De bedoeling was om ook Sint Maarten te bezoeken, maar dat ging niet door vanwege orkaan Tammy.

Schram was van februari 2014 tot september 2017 PG van Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Vanaf september 2023, is Flanegin aangetreden als PG van Aruba.