Willemstad, Curaçao  22 december 2023 – Het Openbaar Ministerie Curaçao (OM) kondigt een imago-onderzoek aan. Vanaf vandaag kan men via een enquête aangeven wat de perceptie van de burger is van het OM.  

De enquête is ontwikkeld met als doel een breed scala aan meningen en perspectieven van de Curaçaose bevolking in kaart te brengen. Het Openbaar Ministerie hecht veel waarde aan transparantie en openheid, en ziet dit onderzoek als een essentieel instrument om de dialoog met de gemeenschap te bevorderen en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

"Als Openbaar Ministerie staan we midden in de samenleving. Het is van groot belang voor ons om te begrijpen hoe we worden gezien en hoe we onze diensten verder kunnen verbeteren," aldus Heiko de Jong, de hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie Curaçao. "We moedigen iedereen aan om de enquête online in te vullen, zodat we een zo representatief mogelijk beeld krijgen van de opvattingen en behoeften van onze gemeenschap."

Men kan de enquête tot eind februari 2024 invullen via deze link. Het Openbaar Ministerie Curaçao roept alle inwoners op om deel te nemen aan het onderzoek en benadrukt dat alle feedback vertrouwelijk zal worden behandeld.