KRALENDIJK – Op dinsdag 17 mei 2022 heeft de Procureur-generaal (PG) van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de heer Ton Maan, in het bijzijn van collega’s en ketenpartners, het vernieuwde gebouw van het Openbaar Ministerie BES aan de Bulevar Julio A. Abraham 2 geopend.

Na de staatkundige verandering in 2010, zijn Saba en Sint Eustatius bij het parket Bonaire toegetreden wat met zich meebracht dat de bestaande ruimtes niet meer voldoende waren. Tevens nam met de groeiende bevolking het aantal zaken van het OM ook toe. Vandaar dat er is besloten om een extra gedeelte bij te bouwen. Naast de verbouwing van het bestaande gebouw zijn er ook extra kantoorruimtes, een vergaderzaal en een keuken gebouwd.

De bouwwerkzaamheden zijn in oktober van vorig jaar begonnen. “Het is een verademing hoe iedereen nu opeens weer lucht heeft en zich vrij kan bewegen in een nieuwe gedeelte dat heel goed past bij het oude gedeelte” aldus de PG. Voordat het nieuwe gedeelte officieel werd geopend door Ingeborg Coffy de langstzittende  medewerker, nam de PG de tijd om iedereen die betrokken was bij de bouw te bedanken, met name van de afdelingen facilitair en IT die tot laat in de nacht bezig waren om alles klaar te hebben voor de opening.

De werkzaamheden zijn verricht door het Rijks Vastgoedbedrijf in opdracht van het Openbaar Ministerie.