Een verdachte, hooggeplaatst lid van de criminele organisatie 'No Limit Soliders' (NLS) met de initialen C.S.H is door het Verenigd Koninkrijk uitgeleverd aan het Nederlandse Koninkrijk. Hij blijft in hechtenis.

De uitleveringsprocedure van C.S.H. heeft vanwege wettelijke procedures ongeveer twee jaar geduurd. Hiermee is een ander deel van het lopende Themis onderzoek afgerond.

Het Themis I onderzoek is deels al voorgelegd aan een rechter in het Gerecht van Eerste Aanleg op Curaçao en zijn vier verdachten veroordeeld. Twee verdachten zijn in hoger beroep gegaan. De behandeling van Themis II bij het Hof wordt deze week op Curaçao voortgezet. De zaak gaat over verschillende criminele activiteiten van de criminele organisatie NLS op Curaçao en Sint Maarten.

Volgens het OM is de criminele organisatie al lange tijd betrokken bij drugshandel en witwassen en verantwoordelijk voor verschillende moorden die op Curaçao, Sint Maarten en in Nederland zijn gepleegd.

In de zaak Themis is een onderzoek ingesteld naar strafbare feiten die de afgelopen jaren in de verschillende landen van het Koninkrijk der Nederlanden en in landen daarbuiten zijn gepleegd. Speciaal voor dit onderzoek is daarom een gezamenlijk rechercheteam opgericht, bestaande uit leden van de politiekorpsen van Curaçao, Sint Maarten, Aruba en het Recherche Samenwerking Team (RST). Dit onderzoeksteam staat onder leiding van het Openbaar Ministerie in Curaçao en Sint Maarten.