Overzicht van gearchiveerde nieuwsitems Curaçao.

  • Op 19 maart 2021 vinden de verkiezingen plaats voor de nieuwe Staten van Curaçao. De verschillende politieke partijen zullen campagne voeren om zoveel mogelijke stemmen te behalen om op die manier vertegenwoordigd te worden in de Staten.
  • Het Parket van de Procureur-Generaal (PPG) van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba organiseert themadagen zeden voor de ketenpartners in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden.
  • Met de vaststelling en inwerkingtreding van de Landsverordening Uitzonderingstoestand en de hierop gestoelde uitvoeringsbesluiten hebben de regering en Staten van Curaçao een krachtig instrument in het leven geroepen ter bestrijding van het COVID-19 virus.
  • Op woensdag 16 december vindt er weer de maandelijkse verkeerszitting plaats. Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao herinnert eenieder eraan dat de transactie, zoals vermeld op uw oproepingsproces-verbaal (OPV), na de verkeerszitting wordt verhoogd. Men kan dit vermijden door de boete met zittingsdatum 16 december 2020, vóór 15 december 2020 te betalen. De laatste betaaldag is dinsdag 15 december 2020.
  • Vandaag 26 november 2020 is de in Curaçao geboren verdachte S.Q. aangehouden in Dubai. De aanhouding werd verricht door een speciale politie-eenheid in Dubai op verzoek van het Openbaar Ministerie van Sint Maarten. S.Q. wordt verdacht van het opdracht geven tot diverse liquidaties, ontvoering, het leiding geven aan een criminele organisatie en witwassen. De feiten zijn gepleegd in de verschillende landen van het Koninkrijk en daarbuiten.