Vandaag, 17 mei 2023, stond een agent van het Korps Politie Curaçao (KPC) voor de rechter. Hij heeft op 14 april 2022 op een verdachte geschoten om hem aan te kunnen houden na een (poging tot) inbraak bij een bedrijf. De verdachte is hierbij door zijn knieschijf geschoten en moest geopereerd worden.

In opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) heeft de landsrecherche Curaçao onderzoek gedaan naar dit schietincident. Het OM is van mening dat uit het onderzoek volgt dat de agent in deze situatie niet had mogen schieten volgens de hiervoor vastgestelde regels in de ambtsinstructie. Het OM heeft de agent vervolgd voor zware mishandeling en eiste een geheel voorwaardelijke taakstraf van 24 uur met een proeftijd van 1 jaar. Op 6 juni 2023 zal de rechter uitspraak doen.

Het OM zet zich in voor een veilig en rechtvaardig Curaçao. De politie speelt een zeer belangrijke rol in het handhaven van de openbare orde en veiligheid van het eiland en de bevolking. Het OM beoordeelt het optreden van politieambtenaren daarom altijd zorgvuldig, zeker daar waar gebruik wordt gemaakt van het geweldsmonopolie.