Op 29 januari is D.R. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaren voor het doodsteken van haar ex-partner.

Het Gerecht in eerste aanleg heeft de veroordeling onder meer gebaseerd op de verklaring van een getuige die de bewuste nacht bijna voortdurend in de buurt van D.R. was geweest, en ook op de bekentenis van D.R zelf. Vanaf het moment van haar aanhouding – dezelfde dag als de doodslag - heeft zij steeds volgehouden dat zij haar ex-partner heeft gestoken. Daarbij heeft zij zelf nooit gezegd dat er anderen bij waren.

De advocate vond dat die bekentenis in twijfel moest worden getrokken, omdat het slachtoffer in zijn laatste momenten “Rasta” zou hebben gezegd. De rechter heeft op grond van de bekentenis, de getuigenverklaring en het overige bewijs – de doodsoorzaak, bloedsporen – vastgesteld dat D.R. de dodelijke steekwond heeft toegebracht. Ook een mogelijke rechtvaardiging voor haar daad – het slachtoffer zou als eerste een mes hebben gepakt – is door de rechter verworpen.

Met deze veroordeling komt hopelijk een einde aan de verhalen die op Bonaire de ronde deden over anderen die betrokken waren bij de dood van het slachtoffer.